PERSBERICHT introductie ESSTANN

PERSBERICHT - Introductie ESSTANN

Winnaar Final Footprint Challenge lanceert nieuwe dutch design eco uitvaartkist om branche te helpen makkelijk CO2 uitstoot te beperken.

 

Vaassen/Alkmaar, 24 september 2018

Op de VTU vakdag in Gorinchem woensdag 26 september lanceert Coffin in a Box Company uit Alkmaar een innovatief uitvaartkist-concept voor ondernemers die hun dienstverlening willen vergroenen en moderne, betaalbaardere en personaliseerbare groene alternatieven willen bieden aan families.

 

Als deelnemer en winnaar van de Final Footprint Challenge (een initiatief van Dela, Yarden en Greenleave) eerder dit jaar heeft Coffin in a Box een geheel nieuwe uitvaartkist ontwikkeld voor de uitvaartbranche. Het resultaat is de ESSTANN, een innovatieve duurzame uitvaartkist in meerdere opzichten. Een echte eco-uitvaartkist die 80% CO2 reductie beidt t.o.v. reguliere (eco)kisten. Dit wordt gerealiseerd door het minimaliseren van transportvolume en opslagruimte in de keten.

 

Lean, Mean & Green!

Met de ESSTANN introduceren we een moderne werkwijze zoals in vele andere industrieën al toegepast. Het unieke, beschermde ontwerp en de modulaire constructie van de ESSTANN laat deze volwaardige kist vlak verpakken in een compacte doos en is daardoor als regulier pakket te verzenden.

 

Lean

Snel, goedkoop en dagelijks verzenden van Nederlandse fabriek naar ieder adres in binnen- en buitenland. Er hoeft dus geen gebruik te worden gemaakt van de distributiekanalen van bestaande kistenleveranciers en hun partners. Dagelijkse levering per stuk of per 12 op een europallet, dus minder handelingen en opslagruimte.

“Het biedt de ondernemer meer flexibiliteit en kan daarmee autonomer werken: de ESSTANN in een doos kan in een gewone personenauto meegenomen worden naar een andere vestiging of collega.

Gebruiksklaar maken is eenvoudig en kost in de praktijk een minuut of 10, en dat met 1 persoon: Doos pakken en uitpakken, in elkaar schuiven en vastzetten. Handgrepen inschuiven en vastzetten met de houten wiggen en de bekleding in de 4 hoeken opspannen, klaar!” zegt Cor Geijtenbeek de designer en ondernemer achter ESSTANN.

 

Mean

Kostenbesparend door minder transportvolume en gebruikmaking van reguliere pakketdiensten. Minder opslagruimte, minder voorraad, minder ‘winkeldochters’ en minder kapitaalbeslag voor het houden van voorraad. Door 1 persoon gebruiksklaar te maken vlak voor gebruik of transport.

 

Green

Een echte eco-uitvaartkist is ontworpen op basis van de vereisten van bijvoorbeeld Greenleave en natuurbegraafplaatsen. Daarnaast is hij veel groener door de besparing op CO2 uitstoot als gevolg van transport, zeker in vergelijking met ‘eco-kisten’ van naaldhout of populier die niet in Nederland worden gemaakt maar in Oost Europa. Een ESSTANN kan in diverse uitvoeringen worden besteld, die hoeven niet in eigen voorraad te liggen maar worden dezelfde of de volgende werkdag per DPD verstuurd en geleverd. Dus die speciale kist die de familie wenst hoeft niet meer als enkel transport door het land te worden gereden.

 

ECO+

ESSTANN is een echte eco+ uitvaartkist gemaakt van duurzame/verantwoorde materialen en geproduceerd in Nederland. Optimale benutting van FSC plantage populierenhout zonder hoog verlies en intensieve logistiek zoals inherent aan de productie van massief populieren kisten.

“Zo gebruiken wij stroken rest plaatmateriaal voor het maken van de handgrepen! En er worden slechts 6 schroeven gebruikt om de bodem vast te zetten. Nietjes, krammen en synthetische lijmen zijn overbodig. De constructie rust op verbindingen met houten deuvels. De handgrepen worden met de beproefde pen/gat gemonteerd en vastgezet met houten wiggen. Snel, oersterk en duurzaam” volgens Cor Geijtenbeek.

De katoenen (linnen als optie) kistbekleding wordt ook groen gemonteerd, zonder nietjes, lijm of synthetische opvulling. Wij leveren zelfs een kartonnen hoofdsteun (onderdeel van de verpakking) om het vullen van het hoofdkussen overbodig te maken, dat kan wel maar hoeft niet.

 

Design eco uitvaartkist voor de nieuwe generatie

Een moderne kist voor de nieuwe generatie ondernemers en families. Voor hen die meer betrokken willen zijn en waarde hechten aan duurzaamheid en individuele invulling van een afscheid. Een eigentijdse kist die aan te passen is aan individuele wensen en een afscheidsthema.

 

De ESSTANN is een strakke ‘dutch design’ uitvaartkist met praktische eigenschappen voor de uitvaartondernemer en familie. Een moderne uitstraling, ruimer (bijna 60 cm op schouderhoogte) en ontworpen om het afscheid bij kistopbaring praktischer en minder confronterend te laten verlopen. De halve deksel kan gedeeltelijk gesloten blijven waarbij bloemen en andere persoonlijke decoratie op de kist kunnen blijven liggen. De ESSTANN is daarmee bij uitstek een opbaarkist voor thuisopbaring of in een uitvaartcentrum.

 

Een uitvaartkist die makkelijker bij de familie onder de aandacht te brengen is, door de eco-eigenschappen maar zeker ook door keuze in uitvoeringen en kleurstellingen. Van blank populierenhout tot bijvoorbeeld trendy beton-look op de deksel en handgrepen.

Of een schitterende afbeelding (zelfklevend papier) op de deksel… keuze uit diverse thema’s of een eigen ontwerp met de YOURSTORY personalisatie. Lever een goede afbeelding aan en de dekselsticker wordt vaak nog dezelfde dag gemaakt en verstuurd. De levering ondervindt dus geen vertraging en zal ook niet afzonderlijk hoeven te worden vervoerd wat onnodige impact heeft op het milieu.

 

Een moderne eco-uitvaartkist die te vergelijken is met de duurdere en moderne design- en opbaarkisten op de markt. De ESSTANN is een premium design eco-kist voor de prijs van een traditionele massief populieren kist. Optionele kleur-uitvoeringen zijn uit voorraad voor een geringe meerprijs leverbaar.

De ESSTANN is door uitvaartondernemers te bestellen en zal uitsluitend indirect (niet aan particulier) worden geleverd. Leverbaar vanaf eerste week Oktober.

 

Over Coffin in a Box Company

Een nieuwe naam maar al sinds 2013 actief als producent en leverancier van eco-uitvaartkisten. De voorloper van de ESSTANN is de CHISTANN. Deze wordt sinds oktober 2017 als DHZ-uitvaartkist geleverd aan families en ondernemers in Nederland en daarbuiten.

Inmiddels zijn er al honderden CHISTANN’s verkocht en geleverd tot Canada aan toe.