groener ondernemen

80% minder CO2 uitstoot door minder transport en handling!

Groener ondernemen...

 

Een eco-kist is pas echt eco als het meest vervuilende aspect 'logistiek' teruggedrongen wordt tot het absolute minimum. Alleen al in Nederland worden er jaarlijks ongeveer 140.000 lege kisten door het land getransporteerd! De hoeveelheid vrachtwagens, opslag en magazijn handelingen die dat vergt?

Ook lichte kartonnen kisten moeten als een 'lege dozen' worden getransporteerd met een vrachtwagen, daar gaat je CO2 winst in 1 rit van fabriek naar uitvaartondernemer, zonde!

Maar dat hoeft niet als je een uitvaartkist in een compacte, vlakke doos kan transporteren van fabriek naar ondernemer. Op 1 europallet transporteren wij 12 volwaardige uitvaartkisten. Dat bespaart tientallen procenten aan uitstoot en uiteraard ook kosten.

 

Minder uitstoot van 'boom tot opbaren' - tot 80% minder dan een Nederlandse populieren 'eco' kist!

Minder bomen afkomstig van uitsluitend duurzame gecertificeerde plantages, als platen zo optimaal mogelijk getransporteerd naar de fabriek en direct verwerkt tot delen voor een kist.

Integenstelling tot massief hout wat veel meer bomen vergt, dikke planken die veel transportruimte vergen en daarna intensieve bewerkingen moeten ondergaan voor er een kist van kan worden gemaakt. Meer energieverbruik en materiaalverlies, zonde! En in de gunstigste situatie worden die kisten dan in Nederland gemaakt, want veel massieve 'eco' kisten worden in Oost Europa gemaakt en als lege kist duizenden kilometers naar Nederland getransporteerd.

 

De uitvaartkisten geleverd in een doos worden dagelijks bezorgd als pakket, gecombineerd met pakketten van bijvoorbeeld bol.com en daardoor veel minder uitstoot per kilo dan wanneer een vrachtwagen een aantal kisten komt brengen. De enkele dozen zijn makkelijk te tillen of mee te nemen met bijvoorbeeld een eigen personenauto. Alles om minder CO2 uit te stoten.

 

En gebruiksklaar maken is veel makkelijker dan je zou verwachten.

Met onze montagetafel is een ESSTANN met gemak in 10 minuten klaar voor gebruik!